BH Kids | Εργαστήρι υφαντικής σε Γυμνάσιο της Κρήτης

Το BH Kids συμμετείχε στην Εβδομάδα #Εθελοντισμού που διοργάνωσε το Ίδρυμα #Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης με ένα εργαστήρι υφαντικής και βαφής νημάτων που πραγματοποίησε η δασκάλα χειροτεχνίας Ελένη Κουκουλάκη. Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη της υφαντικής. Αγόρια και κορίτσια έμαθαν με ποια φυτά μπορεί να βάψουν παλιά υφάσματα, πέρασαν στιμόνι σε μικρά αργαλάκια και έφτιαξαν τα δικά τους βραχιόλια από κουρέλια.

Η ιδρύτρια του Βranding Heritage, δημοσιογράφος Kατερίνα Φρέντζου μίλησε στα παιδιά για τη διαχρονική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στη σύγχρονη δημιουργία και ενθάρρυνε  τους μαθητές να αντλήσουν έμπνευση από τις ρίζες τους και να αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους τον πλούτο της κρητικής τους κληρονομίας στο μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Γυμνασίου Μαρία Χατζηπαναγιώτη, την καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ντιάνα Ζερβάκη και τα παιδιά που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το σεμινάριο και μας εξέπληξαν με τον σεβασμό τους στην κρητική παράδοσή τους.
 
                                                                        GALLERY 
       
 

Copyright © 2020-2021 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon

Shopping cart0
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους στήριξης