ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΟΚΟΣΑΛΑΚΗ
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ‘Σύγχρονοι Μινωίτες’ ο Οργανισμός Πολιτισμού Branding Heritage και η Περιφέρεια Κρήτης τίμησαν τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη για την προσφορά της στην ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς και, ιδιαίτερα, της κρητικής της καταγωγής και μινωικής της επιρροής, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στην παγκόσμια σκηνή της μόδας. ​

Την τιμητική διάκριση απένειμαν η ιδρύτρια του Branding Heritage, δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Στέλλας Μανδαλάκη. Η τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στην ελληνίδα σχεδιάστρια ήταν αντίγραφο μινωικού έργου που φιλοτεχνήθηκε από τον ζωγράφο και αγγειογράφο Δημήτρη Ζ. Σταθόπουλο. Η σπουδαία Ελληνίδα δημιουργός, με έδρα το Λονδίνο, στην οποία οφείλουμε τη μεγάλη επιστροφή του αρχαιοελληνικού στυλ στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας μοιράστηκε με το κοινό την αγάπη της και τα βιώματα της από την ιδιαίτερη πατρίδα της Κρήτη και εξήγησε πώς τα σπουδαία ευρήματα του Μινωικού πολιτισμού έχουν σημαδέψει την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική της πορεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη, ο τόπος καταγωγής μου, είναι η κληρονομιά μου και δεν θα μπορούσα ποτέ να την προσπεράσω. Θέλω να πιστεύω πως στις δημιουργίες μου καταφέρνω να αποτυπώσω όλη τη συναισθηματική φόρτιση που αισθάνομαι κάθε φορά που αντικρίζω αρχαία ευρήματα».

kokosalaki-banner
Η Σοφία Κοκοσαλάκη δημιούργησε ένα κόσμημα εμπνευσμένο από τα αναθεματικά ομοιώματα ξιφών που βρέθηκαν στο σπήλαιο Αρκαλοχωρίου (Κρήτη 1700-1450 π.Χ.) το οποίο και δώρισε στη Μινωική Συλλογή του Branding Heritage.
GALLERY

© BRANDING HERITAGE

Copyright © 2020-2021 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon

Shopping cart0
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους στήριξης