Μαρία Καλίτση

Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτιστικού Τουρισμού

Η Μαρία Καλίτση υπηρετεί εδώ και χρόνια τη Δημόσια Διοίκηση έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία από θέσεις ευθύνης. Έχει διατελέσει Διευθύντρια, Σύμβουλος δημόσιων σχέσεων και επικοινωνίας, Υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού σε γραφεία Υπουργών και Υφυπουργών, στα Υπουργεία Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, αλλά και στη Βουλή. Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Τουριστικού Οργανισμού SKAL Ιnternational καθώς και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με στόχο την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε κόμματα, Κοινοβούλιο, Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στα κέντρα αποφάσεων.

Κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Τουρισμού την περίοδο 2015-2018 συμμετείχε σε σημαντικές δράσεις ανάδειξης της χώρας στο εξωτερικό, σε ενέργειες υλοποίησης για την προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς με δράσεις και του συνεδριακού τουρισμού εντός και εκτός Ελλάδας. Το Φεβρουάριο του 2020 βραβεύτηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης για την προσφορά της στην διεκδίκηση και ανάληψη του συνεδρίου IFLA WLIC Athens 2019.

Παράλληλα έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Παραγωγής και Επικοινωνίας για την εταιρεία Sound & Picture που υλοποιεί τηλεοπτικές παραγωγές -ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου όπως: «Ασκητική» του Ν.Καζαντζάκη, τα Ντοκυμαντέρ «Una citta Italiana, una chiesa Greca» 2004 για τη RAI 3 και «Καλαβρία, η Καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας» 2020 για το Cosmote History. Είναι επίσης Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας για τον πολιτιστικό οργανισμό «The Τheater lab company” που εδρεύει στο Λονδίνο. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ με ειδικότητα στον Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Some of Works

Copyright © 2020-2021 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon

Shopping cart0
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους στήριξης