Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΣΑΝ ΜΙΝΩΙΤΗΣ

Ευδιάθετος και προσιτός, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος τίμησε με την παρουσία του τη δράση ‘Cooking Like Minoans’. Προσθέτοντας λίγο μέλι σε ένα τρίποδο τσουκάλι όπου σιγόβραζαν από νωρίς το πρωί φακές με κόλιανδρο, έκανε ένα μικρό μάθημα μινωικής κουζίνας, προσθέτοντας τη δική του πινελιά στο αρχαίο γεύμα. Με «ξεναγό» τη δρα Τζέρολιν Μόρισον, ιδρύτρια του προγράμματος «Minoan Tastes», παρακολούθησε ένα μέρος από αναπαράσταση της μινωικής γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στην Κνωσό της Κρήτης. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα εκδήλωσε μεγάλη περιέργεια για τους σπόρους που προέρχονται από την αρχαιότητα και ενδιαφέρθηκε για τις ελιές, το λάδι και τα μανιτάρια, που απάρτιζαν μέρος της μινωικής γευστικής ιστορίας.

Εμπνευστής και διοργανωτής της δράσης ο ελληνικός οργανισμός πολιτισμού Branding Heritage και συνδιοργανωτές η Βρετανική Σχολή Αθηνών και η Περιφέρεια Κρήτης. Τον πρίγκιπα συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ, ο Διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Τζον Μπένετ και ο επιμελητής Κνωσού Κωστής Χρηστάκης. Τον υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της Βρετανικής Σχολής, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και Ευαγγελία Κυριατζή, καθώς και η ιδρύτρια του Branding Heritage, δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου, η οποία του προσέφερε αντίγραφο κοσμήματος των Μελισσών των Μαλίων.

Στον κήπο του Ερευνητικού Κέντρου, τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν επίσης και οι συμμετέχοντες του πολιτιστικού διημέρου ‘Contemporary Minoans’ που ξεκίνησε εκείνη την ημέρα (11-5-18) στην Kνωσό και συνεχίστηκε την επομένη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης της Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Μαρέβα Γκαμπρόφσκι- Μητσοτάκη, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και γνωστοί σχεδιαστές όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη. Ντυμένος με ανοιξιάτικο κοστούμι και φορώντας την καρφίτσα της Βρετανικής Σχολής των Αθηνών στο πέτο, (έχει τον τίτλο του Patron της σχολής), ο πρίγκιπας της Ουαλλίας συνομίλησε με πολλούς από τους παρευρισκομένους καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του στο παλάτι της Κνωσού μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Με την επίσκεψή του στην Κρήτη, το πριγκιπικό ζεύγος ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Περισσότερα στο κείμενο της Ελις Κις ΕΔΩ

GALLERY

© BRANDING HERITAGE

Copyright © 2020-2021 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon

Shopping cart0
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους στήριξης