Δημιουργία της Ερμιόνης Καλομοίρη – Aνώγεια, Κρήτη  © Branding Heritage 

ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ & ΥΦΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | THE WEAVERS OF GREECE
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

Ο οργανισμός πολιτισμού Branding Heritage (ΒH) στο πλαίσιο των δράσεών του για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς σχεδιάζει ένα πολυδιάστατο έργο με στόχο τη διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης της υφαντικής και του επαγγέλματος του υφαντή/της υφάντρας αλλά και την αξιοποίησή της στο σήμερα, δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα σε ένα σύγχρονο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. 

Απώτερος στόχος είναι το έργο να υλοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας με παράδοση στην υφαντική, να προβληθεί η σημασία της σύμπραξης της παράδοσης με το σύγχρονο επιχειρείν και να δημιουργηθεί μια σύγχρονη βάση δεδομένων Ελλήνων χειροτεχνών υφαντικής που θα συμβάλλει σημαντικά στην επαγγελματική παρουσίαση της αρχαίας αυτής τέχνης και τη δυναμική προώθηση της εντός και εκτός συνόρων.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΞΕΚINHΣΕ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ: ΚΡΗΤΗ Το έργο καταγραφής του οργανισμού έχει ξεκινήσει από την Κρήτη καθώς η τέχνη της υφαντικής είναι συνυφασμένη με την ιστορία και την παράδοση του νησιού. Με τη στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Eπιχειρηματιών Κρήτης και τη KnowlΚοινΣεπ για την Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση καταγράφουμε τους τεχνίτες του τόπου. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία μιας σύγχρονης ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (profile & portfolio) επαγγελματιών υφαντικής, εγχειρίδια βασικών τεχνικών και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων. Tο υλικό (φωτογραφίες, δημιουργίες, βίντεο, βιογραφικό, στοιχεία επικοινωνίας) σχετικά με τη τέχνη κάθε υφάντρας που επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα θα αναρτηθεί σε ειδικό section μέσα στην ιστοσελίδα του Branding Heritage με τίτλο «Οι Υφαντές της Κρήτης» και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ του έργου: Militos S.A. Ίδρυμα Γ.Α. Μαμιδάκη, bluegr Hotels & Resorts, Amaltheia Athens, Minoan Lines, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός.

Μετά την Κρήτη η καταγραφή θα συνεχιστεί στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ:

Στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ το έργο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Β. Καρέλια και της Βιομηχανίας Yφασμάτων Π.Κ.ΦΡΕΝΤΖΟΣ Α.Ε., ενώ στη ΛΑΚΩΝΙΑ (Γεράκι) με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών και τη στήριξη του ΥΠΠΟΑ.

ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ

ΤΥΠΟΣ - PRESS

Copyright © 2020-2021 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon

Shopping cart0
Επιλέξτε έναν από τους τρόπους στήριξης